Dueliștii

Duelistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, au acceptat provocarea de a pune în scena una dintre cele mai controversate dispute din istoria muzicii clasice si de a se duela, în numele disputei de veacuri a lutierilor, cu cele mai faimoase arme ale universului instrumentelor cu coarde: viorile Stradivarius si Guarneri.

 

Pianistul Horia Mihail, ca secundant al acestui duel, va urmari îndeaproape prevederile Code Duello si se va asigura ca regulile sunt respectate întocmai, acompaniind la pian, pe fiecare dintre cei doi violonisti.

Publicul este invitat ca martor de seama al acestui duel istoric si tot el va fi cel care, la final, va stabili verdictul definitiv si irevocabil asupra dilemei de secole a lumii muzicale: cine a fost cel mai mare lutier al lumii?

În anul 2017 cei doi violonisti au chemat întariri:

Violonista Valentina Svyatlovskaya-Prunaru este membra a celebrului ansamblu Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Este o muziciana cu o bogata activitate concertistica fie în varianta solo, fie în duo cu Liviu Prunaru.

Tânara violonista Simina Croitoru este în prezent studenta în anul al IV-lea la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde studiaza vioara cu tatal sau, distinsul violonist, Gabriel Croitoru