Comunicate de presă

S-a încheiat a doua confruntare Stradivarius vs Guarneri pe scenele din România
Publicul este cel ce a câstigat Duelul Viorilor

Devenit deja un brand, obtinând notorietate si admiratori de la un an la altul, Turneul ‘’Duelul viorilor’’, organizat de Radio România Cultural si Asociatia Culturala Accendo, a ajuns la finalul celei de-a doua editii.

Publicul din 9 orase ale României a avut privilegiul unic de a asculta în aceeasi seara, în aceeasi sala, doua viori de mare valoare, adevarate opere de arta : Guarneri del Gesu “Catedrala” a lui George Enescu (pusa la dispozitie de Muzeul National „George Enescu”, în patrimoniul caruia se afla) si Stradivarius “Pachoud”, dar si pe cei doi artisti de talie internationala care le mânuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, care s-au duelat arbitrati de pianistul Horia Mihail.

 

>> Citeşte


Confruntare artistica la nivel înalt: Stradivarius versus Guarneri

Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru si Horia Mihail prezinta

cea de-a doua editie a turneului national „Duelul viorilor”

Proaspat iesiti dintr-o vara marcata de întrecerile sportive ale Olimpiadei, suntem invitati în toamna, o data cu reluarea mai multor initiative culturale, la un alt tip de competitie : duelul artistic. Si daca la Olimpiada conteaza doar cine triumfa, pe tarâmul artei competitia în sine este cea care naste valoarea, iar câstigatorul nu este atât protagonistul, cât publicul care se bucura de evolutia sa.

Stradivarius si Guarneri - doua viori de colectie - si cei doi artisti de talie internationala care le mânuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, se vor duela arbitrati de pianistul Horia Mihail în contextul celei de-a doua editii a turneului national ”DUELUL VIORILOR”. Între 12 si 25 septembrie, cei care nu au avut ocazia sa participe la prima editie, vor putea sa se bucure de sunetul extraordinar al celor doua viori de colectie într-un repertoriu atractiv, în orasele Galati, Iasi, Bacau, Pitesti, Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca.

>> Citeşte