Comunicate de presă

Duelul Viorilor deschide ''Luna Enescu'' la Londra


Dupa o editie de mare succes, cea de-a patra, desfasurata pe scenele României în iarna anului 2014, Turneul ''DUELUL VIORILOR'', organizat de Centrul Cultural Media Radio România si Asociatia Culturala Accendo, deschide, pe data de 22 ianuarie 2015, amplul program de evenimente dedicate lui George Enescu, la 60 de ani de la moartea compozitorului, de Institutul Cultural Român din Londra.

>> Citește


Publicul a câstigat ''Duelul Viorilor''. Cea de-a patra editie a turneului s-a încheiat la Pitesti

Noua recitaluri si doua concerte cu orchestra, aproape 3000 de km parcursi, aprox. 6500 de spectatori, muzica de cea mai buna calitate cântata cu pasiune, talent si virtuozitate de trei maestri ai scenei clasice, rasplatiti cu cu minute în sir de aplauze, acesta este tabloul final al celei de-a patra editiii a Turneului National ''DUELUL VIORILOR'', organizat de Centrul Cultural Media Radio România si Asociatia Culturala Accendo.

>> Citește


A doua runda Duelul Viorilor 2014 din 10 în 19 decembrie în toata tara

Dupa o prima runda de mare succes a celei de-a patra editii a Turneului National ''DUELUL VIORILOR'', organizat de Centrul Cultural Media Radio România si Asociatia Culturala Accendo, într-o prima etapa, în perioada 4 - 7 noiembrie 2014, violonistii ''combatanti'' Liviu Prunaru (Stradivarius) si Gabriel Croitoru (Guarneri) si ''arbitrul'', pianistul Horia Mihail, sunt nerabdatori sa înceapa a doua runda.

>> Citește


Duelul Viorilor pentru a patra oara pe scenele din România

La început a fost ideea de ''duel''. S-au ales cele mai pretioase arme: viorile Stradivarius si Guarneri, s-au stabilit cei mai alesi combatanti: violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru dar si un arbitru: pianistul Horia Mihail, iar lumea a fost anuntata ca va putea asista la o batalie nu pe viata si pe moarte, ci pe sunet si armonie.

>> Citește